Kranen in het ziekenhuis

Bij uw RVS wastroggen en RVS spoelbakken horen bijpassende kranen. Ergonomie en hygiëne spelen een grote rol in ziekenhuizen en zorginstellingen. Ook waterbesparing en energiebesparing zijn zeer belangrijk voor een schoon milieu.

Biosafe; voor het beheren van de bacteriegroei

In alle leidingen en kranen is er van nature een biofilm aanwezig. Dit is een geheel van micro-organismen dat zich aan elkaar en aan een oppervlakte die in contact staat met water hecht. Bij "ideale" omstandigheden zullen deze micro-organismen zich gaan vermenigvuldigen en aggregaten vormen die zich kunnen loskoppelen en zo het volledige netwerk kunnen besmetten. Hierdoor moeten ziekenhuizen en zorginstellingen nodige maatregelen nemen om deze vorming te verkleinen. De producten van Delabie kunnen hierbij helpen met hun oplossingen voor het beheren van de bacteriegroei. Denkt u aan sensorbediende kranen of bijvoorbeeld eindfilters. Deze beheersen de bacteriologische kwaliteit van het water aan de uitloop van de kraan!

Verschillende kranen voor optimaal gebruik

Alle medische kranen zijn ergonomisch gevormd en ontwikkeld voor een comfortabele grip bij dagelijks gebruik. Naast kranen met handbediening zijn er ook kranen met sensorbediening. Hier zitten verschillende voordelen aan. De kranen van Delabie zijn ontwikkeld voor ergonomie en comfort. Zo zijn de thermostatische kranen tot 45% water- en energiebesparend en kranen met sensorbediening tot wel 90% water- en energiebesparend! Dit is beter voor het milieu, maar ook voor uw eigen portemonnee.

Securitherm; optimale anti-verbrandingsveiligheid

Naast belangrijke aspecten als ergonomie en waterbesparing heeft Delabie SECURITHERM kranen ontwikkeld. Om het risico op bacterievorming te beperken, dient de temperatuur van het warm water in het net zo hoog mogelijk te zijn, terwijl het risico op brandwonden aan het gebruikspunt beperkt wordt. SECURITHERM garandeert een onmiddellijke sluiting van de warm water toevoer als het koud water toevoer weg valt. Daarnaast zijn Delabie mengkranen uitgerust met een temperatuur begrenzer om het risico op verbranding te verkleinen. Hiernaast zijn nog talloze andere technologieën, zoals bij het openen en sluiten van de ééngreepskranen, geeft de kraan eerst koud water voor extra veiligheid.

Wilt u weten welke kraan het beste bij uw wensen aansluit? Of wilt u meer weten over onze RVS producten? Ga dan naar onze webshop of neem vrijblijvend contact met ons op voor een advies op maat.