Internorm: Over De Grens, Dubai

Wij verkopen regelmatig producten aan buitenlandse projecten. In 'Internorm: Over de grens' leest u voor welke projecten en/of bedrijven wij producten hebben geleverd. Deze keer gaan we met een baggerschip naar Dubai!

 

Baggeren is big business. Nederlandse baggeraars slepen de één na de andere megaopdracht binnen. In opdracht van één onze klanten in de scheepsbouw heeft Internorm nieuwe onderdelen gemaakt voor een keuken op een baggerschip in Dubai.

Op locatie zijn deze op maat gemaakte units geplaatst samen met bestaande onderdelen, zoals ovens en koelkasten. Naast het leveren van nieuwe onderdelen zijn er aan boord ook aanpassingen gemaakt op bestaande spoeltafels. Zo is er een extra spoelbak ingelast en zijn er verstevigingen gemaakt in bestaande frames.

Projectontwikkelaar Nakheel wilde in Dubai een toeristische trekpleister van wereldformaat creëren. Dat begon met Palm Jumeirah, een kunstmatig eiland in de vorm van een palmboom, met bedrijven, hotels, villa's en recreatiefaciliteiten, en dat allemaal aan prachtige stranden. Zowel wat betreft omvang (700 hectare landaanwinning) als qua concept en techniek was dit plan ongeëvenaard qua ambities. Palm Jumeirah bestaat uit een 2 kilometer lange ‘stam’ en 17 ‘palmbladeren’ met luxe villa's en privéstranden.

Daarna volgde nog eens twee kunstmatige eilanden: Island 2 en Bluewaters Island. Beide eilanden zijn via een brug verbonden met het vasteland.

Een van deze indrukwekkende projecten, Bluewaters Island, omvat verschillende resorts en een pretpark. De grootste attractie van dit pretpark is het imposante reuzenrad Dubai Eye, van 210 meter hoog. De nieuwe kustlijn voor de Deira Islands omvatte de aanleg van een 23,5 kilometer lange kustlijn met golfbrekers. Er werd onder meer 4 kilometer kademuur gebouwd, met ruimte voor meer dan 500 jachten en boten.  

De ontwikkelingen gaan nog steeds door. Op een steenworp afstand van de iconische Ain Dubai en Palm Jumeirah omvatte het Dubai Harbour Masterplan een landwinning van 60 hectare, de bouw van enorme kademuren en een nieuwe jachthaven in het azuurblauwe water. Dubai Harbour is een unieke en luxueuze ontwikkeling aan het water, waarbij maritieme faciliteiten van wereldklasse worden gecombineerd met de meest geavanceerde cruiseterminals en de grootste jachthaven in de regio.

Ook interesse in ons maatwerk? Klik dan hier voor meer informatie of neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!